Manisa Bahçeşehir Koleji zirvede

Manisa Bahçeşehir Koleji, LGS’de elde ettiği başarılarıyla hem Manisa’nın hem de Türkiye’nin gururu oldu. 2 öğrenci 500 tam puan alarak zirvede yer aldı. Okulun gösterdiği başarılarla Fen ve Teknoloji liselerinde Manisa’nın ülkeye ilham kaynağı olduğunun altını çizen Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay öğrencilerin başarılarıyla övündüklerini söyledi ve öğrencileri tebrik etti.

Manisa Bahçeşehir Koleji, 2020 – 2021 eğitim – öğretim yılını da zirvede tamamladı. 2021 Liselere Giriş Sınavı’nda (LGS) Ahsen Dedeler ve Bora Mercan 500 tam puan yaparak Türkiye Şampiyonu olmayı başardılar ve Manisa’nın gururu oldular. Okulda gerçekleşen tanıtım toplantısına Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mustafa Akkuyu, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Manisa Bahçeşehir Koleji Kampus Kurucusu Fırat Atlıhan, Kampüs Müdürü Nurdan Zorer Gündoğdu, Lise Müdürü Harun Pekgöz ve öğrenciler katıldı.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ÇOK YÖNLÜ ÖĞRENCİLERİ YETİŞTİRİYOR

2015 yılında anaokulu, ilkokul ve ortaokul kademeleriyle yola çıkan Manisa Bahçeşehir Koleji, gerek akademik gerek sosyal ve sportif alanda elde ettiği başarılarla kısa sürede ülkenin en prestijli okulları arasındaki yerini sağlamlaştırdı. 2020 yılında bünyesine Fen ve Teknoloji Lisesi, Fen Lisesi ve Anadolu Lisesini de dahil eden okul, 30 bin m2’lik kampüs alanı ve sunduğu imkanlarla tüm öğrencilerini kaliteli eğitimle buluşturuyor. LGS’de her yıl elde ettiği başarılarla öğrencilerini Türkiye’nin en iyi okullarına yerleştiren Manisa Bahçeşehir Koleji, akademik başarıların yanı sıra yüzmeden satranca, okçuluktan müziğe pek çok alanda aldığı birincilikler ile öğrencilerini çok yönlü dünya vatandaşları olarak yetiştiriyor.

LGS ŞAMPİYONLARIN TERCİHİ BAHÇEŞEHİR KOLEJİ OLDU

Dünyadaki farklı eğitim modellerini tek potada eriten yepyeni bir lise modeli ile karşımıza çıkan Manisa Bahçeşehir Koleji Liseleri, yüzde 2’lik dilim ile öğrenci alarak farkını ortaya koyuyor. Öğrencilerine başka hiçbir yerde benzeri olmayan atölye imkanları sunmasıyla fark oluşturan ve bu yıl yatılı öğrenci de kabul etmeye başlayan Manisa Bahçeşehir Koleji, böylelikle ülkenin farklı yerlerinden en başarılı öğrencileri seçiyor. Manisa Bahçeşehir Kolejinde yetişen ve 2020 – 2021 LGS’de Türkiye birincisi olarak okulun başarısını ispatlayan öğrencilerin eğitim hayatlarına yine Manisa Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesinde devam etmeyi tercih etmesi, öğrencilerin ve velilerin okula duyduğu güveni ortaya koyuyor. Eğitimde doğru yatırımlar yaparak ülkemize örnek bir kampüs sunan Manisa Bahçeşehir Koleji, dünyayı şekillendirmek için gerekli akademik ve sosyal donanımı edinmiş bireyler yetiştirerek hepimizde geleceğe yönelik umutlar yeşertiyor.

NASIL BİR GELECEK DÜŞÜNÜYORSAK ÖYLE BİR NESİL YETİŞTİRMEKLE MÜKELLEFİZ

Gençlerin yarını ile ilgili sorumluluk almaktan dolayı çok mutlu olduklarını vurgulayan Manisa Bahçeşehir Koleji Kurucusu Fırat Atlıhan, “Bugün öğrencilerimizin geçmişte biriktirdiği enerjiyi bizlerle paylaşma günü. Biz de bu çocuklarımızın başarılarını sunalım istedik. Onların hayata dair beklentilerini onlardan dinlemek istedik. Geçen yıl 43 bin özel ve devlet ilköğretim okulları arasında biz Türkiye’de 6. sıraya gelmişiz. Nasıl bir gelecek düşünüyorsak öyle bir nesil yetiştirmekle mükellefiz. Bu zamana kadar hep beraber olduğumuz öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Kendimi bu konuda şanlı hissediyorum. Güzel bir ekip oluşturduk. Gençlerin yarını ile ilgili sorumluluğu almaktan büyük gurur duyuyoruz. Arkadaşlarımızı mezun ettiğimizde bu seneye kadar içimizde hep bir burukluk olurdu. Ülkenin en başarılı öğrencilerini farklı kurumlara gönderiyorduk. Öğrencilerimizin üniversiteye kadar bizlerle devam etmelerini istedik ve bu konuda acele etmedik. Bir yerde yapılan iş için iddialı olmamız lazım. Çocukların tercihlerini yaparken kendi alanlarında ilerlemelerini önemsiyoruz” dedi.

SIRADAN BİR BAŞARI DEĞİL

Elde edilen başarının sıradan bir başarı olmadığını kaydeden Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, “Büyük bir başarıya imza attığımız bu başarı öylesine değil. Öğrencilerimizi yürekten kutluyoruz. Bahçeşehir okullarımızın sayısı 14 olan Fen Ve Teknoloji Liseleri ile birlikte bırakın Türkiye standartlarını dünya standartlarına ulaştı. 132 öğrencinin sınava girdiği bir okulda başarılı öğrencilerin olması hepimizin koltuklarını kabarttı. Gelişmiş ülkelerin bir özelliği vardır. Bir üzüm salkımının tanelerini düşünün bir şehir ve diğer şehir arasındaki gelişmişlik farkı ancak o tanelerin farkı kadardır. En iyilerin bir meslek grubuna yönlendirildiği ülkelerin geleceği olamaz. Öğrencilerimiz doğduğu şehirleri yüceltmeliler. Fen ve teknoloji liselerini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYONLARA ÖDÜL

Eğitimde 3 önemli unsurun bulunduğunu ifade eden Yunusemre Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, “Bugün büyük bir gururu yaşıyoruz. Eğitimde 3 önemli unsur var. İlk unsuru öğrenci, ikinci unsuru öğretmen, üçüncü unsur ise program. Bu okulumuzda bu unsurlar birbiri ile uyuşmuş ve zirveyi yapmış. Bu konuda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 2021 LGS Türkiye birincileri Ahsen Dedeler ve Bora Mercan birer konuşma yaptı. Kaymakam Kantay, Türkiye’de derece yapan öğrencilere hediyelerini takdim etti. Sonrasında okulun lise öğrencileri Manisa’nın ilk robotik frc takımı liseye geçecek yeni öğrencilere tshirt hediye etti.